Bluetone Ocean Custom Head Red tweed

Ikata

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, kitaranrakennus

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos IKATA on valtakunnallinen kulttuurialan oppilaitos, joka on profiloitunut erikoisalojen kouluttajaksi.  Soitinrakentajakoulutus alkoi vuonna 1984. Koulutuksessa on ollut 24 vuosikurssia, yhteensä 368 opiskelijaa.  Noin puolet valmistuneista on sijoittunut soitinrakennusalalle töihin, pääasiassa soitinrakentajina ja -korjaajina.

Opinnoissa keskitytään sähkö- ja akustisiin kitaroihin ja bassoihin. Rakentaminen aloitetaan valmistamalla tasakantinen sähkökitara perinteisen esikuvan mukaisesti. Muita rakennettavia soittimia ovat mandoliinit, bouzoukit ym. kielisoittimet. Kitaranrakennusprosessi suoritetaan monipuolisesti alusta loppuun ottaen huomioon suunnittelu, piirustus, materiaalit, valmistustekniikat, markkinointi jne. Opiskelussa voi hyödyntää osaston kansainvälisiä yhteyksiä ja yritysmaailman kontakteja. Opinnot kestävät kaksi vuotta.

Ammattialoja IKATA:lla on kaikkiaan 17. Oppilaitoksessa voidaan suorittaa joko käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto (artesaani, 16 eri alaa) tai kuvallisen ilmaisun perustutkinto (kuva-artesaani, graafinen suunnittelu).

1.2.2017 käynnistyy jatkuva haku oppilaitokseen.

https://www.sasky.fi/ikata